گاهی تلاش و پرکاری آقای احمدینژاد را با اولین روزهای پس از انقلاب مقایسه میکنم که اغلب مدیران به دلیل شرایط خاص آن دوران، کار خود را در 24 ساعته تعریف کرده بودند. یادم نمی رود که شهید رجائی در بسیاری از شبها ترجیح می داد در پشت میز و دفتر خود بخوابد و راه نخست وزیری تا پشت بهارستان (منزل) را طی نکند.
مرتضی الویری شهردار اسبق تهران در یادداشت به مناسبت هفته دولت برای پایگاه خبری-تحلیلی «فردا» دولت را پرکار و تابو شکن معرفی کرد و به بررسی و نقد عملکرد دولت نهم پرداخت.
وی در این یادداشت نوشت: فراز و نشیبهای سه ساله مدیریت دولت نهم و نحوه برخورد آنها با مسائل، برای موافقان و منتقدان شرایط مناسبی را جهت ارزیابی فراهم آورده است. اگر بخواهیم سه نقطه قوت و سه نقطه ضعف از عملکرد مدیریت دولت نهم را برشماریم، این دولت را میتوان پرکار، تابوشکن و مدافع نیروهای خودی و از سوی دیگر بیبرنامه، خودشیفته و شتابزده ترسیم کرد.
همانگونه که گفته شد پرکاری از نقاط قوت دولت نهم است. بدون تردید دولت نهم و خصوصاً شخص رئیس جمهور یکی از پرکارترین مدیران جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است.
من گاهی تلاش و پرکاری آقای احمدینژاد را با اولین روزهای پس از انقلاب مقایسه میکنم که اغلب مدیران به دلیل شرایط خاص آن دوران، کار خود را در 24 ساعته تعریف کرده بودند. یادم نمی رود که شهید رجائی در بسیاری از شبها ترجیح میداد در پشت میز و دفتر خود بخوابد و راه نخست وزیری تا پشت بهارستان (منزل) را طی نکند.
گزارشهائی که دوستان از سفرهای استانی آقای رئیس جمهور و همراهان وی نقل می کنند همگی دلالت بر پرکاری و تلاش آنان دارد.
تابو شکنی از دیگر موارد قوت این دولت است. به نظر میرسد دولت نهم و شخص رئیس جمهور، اگر به مسالهای باور و اعتقاد پیدا کنند، ولو اینکه با سلیقه بسیاری مطابقت نداشته باشد، در انجام آن تردید نمیکنند. نمونه بارز این مطلب مذاکره و حتی رابطه با آمریکاست.
فراموش نمیکنیم که وقتی عطاء اله مهاجرانی در سال 1370 مقاله "مذاکره تقسیم" را در روزنامه اطلاعات نوشت چه بلوایی به پا شد. ولی امروز پیگیری و جدیت دولت عملاً مخالفین مذاکره و یا رابطه با آمریکا را کاملاً به انفعال کشیده است.
دفاع از خودیها را نیز یکی از مواردی می توان عنوان کرد که دولت نهم و رئیس جمهور اجازه تعرض به یارانش را نمی دهد و در شرایط مختلف، حتی در مواقعی که دفاع از معاونین و وزرا بار منفی برای رئیس جمهور دارد از آنها دفاع میکند.
مصداق مشخص این مطلب را میتوان این روزها در مورد وزیر کشور و رئیس میراث فرهنگی و جهانگردی مشاهده کرد. این در حالی است که گذشتگان، حتی در مورد همکارانی که بر آنها جفا شده بود آنطور که باید و شاید مایه نگذاشتند.